Het kwartet bij de vrouwen heeft zich rechtstreeks verzekerd van de finale van de 4x100m op het EK voor junioren. Het viertal, met Laures Bauwens, Dominique Tchapda, Lucie Ferauge en Hanne Claus, liep in de tweede van drie reeksen naar de tweede plaats in een knappe tijd van 44″81. Daardoor was het team automatisch zeker van de finale en gaan ze met zevende tijd de eindstrijd in. Die finale wordt om 18u15 gelopen.

“We zijn heel tevreden met onze rechtstreekse kwalificatie. We lopen een stuk sneller dan onze tijd (een andere samenstelling weliswaar die naar 45″97 liep; red.) waarmee we zeker waren van het EK. In de finale kan het hopelijk nog net iets sneller”, besloot het viertal.

Het Duitse juniorenteam liep naar een fabelachtige tijd van 43″27. Goed voor een wereldrecord bij de junioren!