Zoals u eerder al kon lezen trekt Bashir Abdi voor het eerst sinds lang terug de spikes aan in de CrossCupmanche van Dour aanstaande zondag. Op het EK in Zürich in augustus kwam de Gentenaar voor het laatst in actie. Om zomaar mee te lopen zal Abdi waarschijnlijk niet naar Dour trekken, dus kunnen we hem meteen in de strijd om de eerste Belgische stek verwachten. Als nieuwbakken BLOSO-atleet zal u hem zondag niet langer aan zijn Atletiek Vlaanderen truitje kunnen herkennen.

“Na een rustperiode en intensieve behandeling kon de blessure onder controle gebracht worden. Daaropvolgend trok Bashir naar Ethiopië om terug de draad op te nemen. In warme omstandigheden en vergezeld van een aantal topatleten werkte hij gestaag aan zijn comeback.”, vertelt trainer Peter Robbens in een persbericht.  “Na een periode van lange inactiviteit zal hij in de Crosscup-manche van Dour op zoek gaan naar wedstrijdritme.  Hij hoopt op een mooie uitslag en zal proberen die lijn door te trekken, want twee weken later staat hij voor de hoogmis van het Belgische veldloopgebeuren, het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke.” Uitkijken dus naar een duel met Isaac Kimeli nu zondag, en op het BK misschien ook met Jeroen D’Hoedt.

Vanaf volgende week is de voorbereiding van Abdi op zijn ultieme doel, de Olympische Spelen van 2016, van nabij te volgen in het nieuwe Eén programma ‘Afspraak in Rio’.
Hier worden tien Belgische atleten 1000 dagen lang gevolgd in hun aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio De Janeiro. Vanaf maandag 2 maart ,elke week om 20.40 op Eén.