Bashir Abdi heeft op hoogtestage in Ethiopië een blessure aan het bekken opgelopen. Die dwingt hem tot zes weken herstel waardoor de geplande voorjaarsmarathon van het programma verdwijnt. Op zes maanden van de Olympische Spelen een fikse tegenslag, al is er nog geen man overboord.

Zaterdag 10 augustus 2024, dat is de hoogdag die nu al door het hoofd van menig marathonloper spookt. Ook Bashir Abdi heeft al zijn pijlen gericht op de olympische marathon bij de mannen. In Parijs verdedigt onze landgenoot zijn bronzen plak van in Tokio. De weg daarnaartoe zou aanvankelijk via Chicago en een voorjaarsmarathon verlopen. Na een derde plaats in 2’04″32 begin oktober valt het tweede luik – waarschijnlijk de marathon van Tokio – nu in het water. Op stage in Ethiopië kreeg Abdi af te rekenen met pijn aan het bekken. Verder onderzoek in België bevestigde het vermoeden dat het om een stressfractuur in het heiligbeen gaat. Eén week platte rust en vijf weken alternatieve training zijn het harde verdict. Het nieuwe voornemen is om voor de Spelen van Parijs nog een halve marathon af te werken. De Runners’ lab Halve Marathon Gent, zijn eigen ‘Bashir’s Run’ en geldend als BK, komt op 10 maart weliswaar te vroeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bashir Abdi (@bashirabdi204)