Home » In de kijker » Wanneer stopt Sofie Van Accom met winnen?
Sofie Van Accom - Foto: Jasper Jacobs

Wanneer stopt Sofie Van Accom met winnen?

Sofie Van Accom kan maar niet stoppen met winnen. De 24-jarige atlete van AC Herentals zit dit seizoen al aan 10 eindzeges, 8 veldloop- en 2 indooroverwinningen.

Sofie Van Accom blonk gisteren op het PK veldlopen in Antwerpen wederom uit. Ze snelde naar de provinciale titel op de korte cross. - Foto: Jasper Jacobs
Sofie Van Accom blonk gisteren op het PK veldlopen in Antwerpen wederom uit. Ze snelde onverstoord naar de provinciale titel op de korte cross. – Foto: Jasper Jacobs

“Ik stond eenmaal niet op het hoogste schavotje”, vergeet van Accom niet te vermelden. Tien maal echter mocht ze de handen wel de lucht in gooien en het einde is nog lang niet in zicht. “Ik vind mijn overwinningen in mijn eigen Herentals, in Mechelen en op het Vlaams kampioenschap indoor, de mooiste!”. Op die laatste wedstrijd maakte ze vooral indruk door solo naar een chrono van 4’21″82 te lopen.

Vorig zomerseizoen liet Sofie Van Accom ook reeds enkele maal van zich spreken. Zo won ze zowel de Vlaamse als de Belgische titel op de 1500m  en gingen haar records op de 800, 1000, 1500 en 3000 meter er aan. “Ik maakte vorige zomer echt een droomseizoen door. Ik hoopte al dat ik in de winter hiervan de vruchten zou plukken en godzijdank deed ik dat.” Zoals eerder al vermeld in dit artikel, zijn de vrouwelijke atletes nog lang niet af van de Olense. Er staan nog enkele crossen op haar programma en ook op de piste verschijnt nog menigmaal. Op de Record Bank Flanders Indoor van komende zondag zien we haar voor eerst terug op de 3000m. Een weekje later zou ze graag haar Belgische 1500m-indoortitel prolongeren en dan mikt ze ook nog op het Vlaams kampioenschap cross en het hoofddoel van het winterseizoen is het BK korte cross begin maart.

De zomer wordt natuurlijk het hoofddoel voor Sofie Van Accom die graag haar titels wil verlengen en haar besttijden scherper wil stellen. “Mijn 4’14” op de 1500m was lang geen toevalstreffer en dit wil ik deze zomer meermaals bewijzen. Verder nader ik de leeftijd waar een atleet zijn topvorm zou bereiken en dus wie weet sta ik binnenkort wel op een internationaal kampioenschap. Het zou alleszins een droom zijn die uitkomt!”