Renée Eykens liep twee weken geleden nog naar de provinciale titel in 2'10", vandaag loopt ze een goede seconde sneller en is ze zeker van deelname aan het WK. - Foto: Jasper Jacobs
Renée Eykens liep twee weken geleden nog naar de provinciale titel in 2’10”, vandaag loopt ze een goede seconde sneller en is ze zeker van deelname aan het WK. – Foto: Jasper Jacobs

Renée Eykens van KAPE heeft vandaag op de interclub in eerste landelijke de limiet gelopen voor het WK jeugd (u18) dat deze zomer plaatsvindt in Donetsk (Oekraïne). Renée liep een tijd van 2’07″98 in Duffel en voldeed daarmee aan de limiet van 2’08″11. Daarmee is ze de tweede atleet die mee mag deze zomer naar het WK. Een goede maand geleden wierp Jarne Duchateau al de WK-limiet bij het speerwerpen.

Haar club KAPE werd voorlaatste en iedereen dacht al dat de club ging zakken naar 2de landelijke. Dit was uiteindelijk niet zo, allemaal door het succes van de Vlaamse clubs in de ere-afdeling van de KBAB. De laatste twee ploegen in die afdeling waren Waals.

1 REACTIE

  1. Wegens het succes van de Vlaamse clubs in de Nationale Afdeling – de Waalse clubs RFCL en HF dalen – is er slechts één daler in 1ste Landelijke Afdeling. De damesploeg van KAPE blijft dus in deze afdeling actief, OB Brugge is de enige daler.

Reacties zijn gesloten.