Renée Eykens heeft zich op de valreep geplaatst voor het EK indoor in Torun. Eykens was tijdens de 800m op het BK indoor de sterkste nadat Mirte Fannes tot 100m voor de finish het kopwerk voor haar rekening had genomen. Eykens en Elise Vanderelst, die al zeker was van het EK op de 1500m, gingen nog op en over de atlete. Eykens dook met 2’02″24 net geen seconde onder de limiet voor Torun, ook Vanderelst bleef met 2’02″50 onder de limiet én liep haar snelste 800m ooit.  

Geen haas op de 800m bij de vrouwen op het BK, waardoor één van de drie dames aan de start aan de bak moest. Het werd niet onverwacht Mirte Fannes, die maar liefst tot 100m voor de finish het kopwerk voor haar rekening nam. Fannes werd echter overvleugeld door specialiste Renée Eykens en Elise Vanderelst, al zeker van het EK op de 1500m. Eykens kon achteraf breed glimlachen aangezien ze 2’02″24 klokte, waardoor ze zich mag opmaken voor het EK in zaal. Twee jaar geleden werd Eykens vierde op het EK indoor in Glasgow, eerder die winter noteerde ze haar snelste 800m in zaal met 2’02″15. Vanderelst mocht eveneens vieren dankijs 2’02″50, eveneens onder de EK-limiet én haar snelste 800m ooit ook in openlucht

“Het dringt nog niet echt door. Ik heb deze winter een paar dipjes gekend, onder meer na mijn mindere eerste wedstrijden, maar ben erdoor gekomen en heb mijn laatste kans gegrepen. Ik had hier echte niet meer op gehoopt en misschien is net dat de sleutel tot succes geweest. Als de verwachtingen er niet zijn, dan gaat het vaak vanzelf. Mijn tijd van vandaag is een gigantische opsteker, zeker omdat ik op een zucht van mijn PR blijf”, aldus Eykens.