Het seizoen van de Wanda Diamond League begint pas binnen anderhalve maand. Toch is er nu al sprake van het eerste uitstel op de kalender. De Bislett Games in Oslo, vorig jaar omgedoopt tot de éénmalige ‘Impossible Games’, zullen namelijk niet doorgaan op 10 juni zoals oorspronkelijk voorzien was. Een nieuwe datum is er voorlopig niet.

Geen Wanda Diamond League-meeting op 10 juni in Oslo. Dat is het verdict na het nieuwe plan van de Noorse regering om de coronamaatregelen stelselmatig te versoepelen op eigen bodem. Een evenement met toeschouwers zoals de Bislett Games is volgens de regering niet haalbaar op de voorziene datum. Eind juni zou dat al een ander verhaal zijn volgens de overheid. Op een nieuwe datum is het voorlopig wachten. Eind juni of begin juli moet in principe tot de mogelijkheden behoren. Op 4 en 9 juli staan respectievelijk de meetings van de Diamond League in Stockholm en Monaco gepland.

Vorig jaar werden de Bislett Games in Oslo omgedoopt tot de ‘Impossible Games’Karsten Warholm was er toen goed voor de beste prestatie aller tijden op de ongewone 300m horden. Jakob Ingebrigtsen verpulverde op zijn beurt het Europees record op de ongewone 2.000m. Ook Filip IngebrigtsenMondo Duplantis en Sondre Nordstad Moen leverden toen mooie prestaties af in het Bislett Stadion. De Wanda Diamond League wordt in principe op 23 mei in het Marokkaanse Rabat op gang geschoten. De vraag is echter of er gezien de blijvende problemen door de verspreiding van het coronavirus dit jaar wél een vlotte start volgt van het internationale wedstrijdcircuit.