De KBAB heeft de selectiecriteria voor het WK indoor bekendgemaakt.  De Belgische limieten komen exact overeen met de internationale criteria die World Athletics hanteert. Het WK indoor vindt plaats in de Servische hoofdstad Belgrado van 18 tot en met 20 maart. Alle prestaties vanaf 1 januari 2022 tot 7 maart komen in aanmerking voor selectie.

De Belgische limieten voor het WK indoor in Belgrado zijn bekend. Landgenoten kunnen zich vanaf begin dit jaar tot 7 maart kwalificeren voor dat WK in zaal. In de meerkamp zijn er 12 plaatsjes voorzien. Op de 4x400m behoren de Belgian Tornados en Belgian Cheetahs tot de top acht van de wereld in 2021. In principe zijn beide teams dus al zeker van een ticket op het WK, als de aflossingsprojecten natuurlijk interesse tonen in het WK. Hetzelfde geldt voor Nafi Thiam, die als beste performer op de vijf- en zevenkamp in 2021 op een uitnodiging kan rekenen.

De onderstaande limieten geven in elk geval recht op een ticket naar Belgrado. Wie ook naar het WK mag, zijn landgenoten die op 9 maart 2022 in de top 32 van de World Ranking staan én uitgenodigd worden door World Athletics.