Afstandsloper Isaac Kimeli kań in 2022 niet rekenen op de steun van Sport Vlaanderen. Kimeli won in 2021 onder meer zilver op het EK indoor én zette de tweede Belgische prestatie aller tijden op 10.000m neer, maar zijn mindere passage op de Olympische Spelen in Tokio gaf de doorslag om zijn contract niet te verlengen. De 27-jarige atleet verloor in 2017 ook al zijn profcontract. Noor Vidts en Michael Obasuyi zijn de nieuwkomers bij Sport Vlaanderen. 

Sport Vlaanderen zal in 2022 12 landgenoten ondersteunen met een profcontract. Bij die 12 één opvallende afwezige: Isaac Kimeli. De afstandsloper van OEH verliest zijn contract omdat hij tegenvallend presteerde op de Olympische Spelen, zonder dat er sprake was van een degelijke reden of blessure. Voor Kimeli is het een grote domper, aangezien hij in 2021 ook mooie dingen liet zien. Zo won hij zilver op het EK indoor op de 3.000m en zette hij bij zijn debuut op de 10.000m de tweede prestatie aller tijden neer door een Belg.

In de aanloop naar de Spelen kon Kimeli echter niet overtuigen. De keuze om zowel de 5.000m, als de 10.000m voor zijn rekening te nemen, breekt hem nu mogelijk zuur op. Aangezien een finaleplaats op de 5.000m normaal gezien een verlenging van zijn profcontract had betekend. Het is niet de eerste keer dat Kimeli de steun van Sport Vlaanderen verliest. Ook in 2017 was dat het geval. De ondertussen 27-jarige atleet herpakte zich in 2018 door de olympische limiet te lopen op de 5.000m en een medaille te behalen op het EK veldlopen. Hij vertoeft de komende weken in Kenia voor een trainingsstage in het gezelschap van onder meer teamgenoten Dieter Kersten en Simon Debognies.

Volgende atleten kunnen net zoals in 2021 op de steun van Sport Vlaanderen rekenen: DylanKevin en Jonathan BorléeCamille LausHanne Claes, Jonathan SacoorBashir AbdiBen Broeders, Thomas Van der Plaetsen en Paulien Couckuyt. Zij krijgen het gezelschap van nieuwkomers Noor Vidts en Michael Obasuyi. Die laatste beschikt over een halftijds profcontract als ‘beloftevolle jongere’.

Noor Vidts – Foto: Stefania Kodou

4 REACTIES

Reacties zijn gesloten.