Pieter-Jan Hannes mag zich voor het eerst sinds 2016 opmaken voor een individueel internationaal kampioenschap. Hannes maakt deel uit van de selectie voor het EK veldlopen na zijn vierde plaats op de CrossCup in Roeselare afgelopen zondag. De atleet van ACHL was samen met Atletieknieuws-journalist Milan Augustijns te gast in de 124ste aflevering van ‘De Jogclub Podcast’, waarin Robrecht Paesen en duatleet Seppe Odeyn samen met het duo terugblikken op de CrossCup van Roeselare. U kan die podcast hieronder beluisteren. 

“Ik was even blij geweest als ik vijfde Belg was na bijvoorbeeld Lander Tijgat en op voorhand wist dat ik niet meeging, maar dit was bijna grappig dat het ook echt lukte. Zeker omdat er atleten waren die het bloedserieus genomen hebben zoals ik vijf jaar geleden en op stage zijn geweest, maar nu gaat dat niet meer. Ik ben gewoon een amateur nu en heb een zaak te runnen en dus ook werk ernaast te doen. Ik zeg niet dat het slechter is, maar het is grappig dat het toch lukt”, aldus een passage van Pieter-Jan Hannes in de 124ste aflevering ‘De Jogclub Podcast’.

Ook de problematiek rond het gebrek aan vrouwen binnen de EK-selectie werd aangekaart. “Stel we sturen altijd vier junioren meisjes. Hoeveel Belgische atletes gaan dan niet denken van: ik kan dat misschien wel en ik ga ervoor trainen. Dat lukt én die gaan naar dat EK en ze doen het opnieuw en opnieuw en opnieuw. Zo maak je toppers en niet door in je luie zetel te zitten wachten op de volgende Nafi Thiam, vergeet het, we krijgen ze niet meer want een Nafi passeert maar één keer in een mensenleven”, vertelde Hannes onder meer.