Europees marathonkampioen Koen Naert trekt begin december naar Valencia voor zijn eerste marathon na de Olympische Spelen. Naert gaat op 5 december van start in de Spaanse havenstad. Dat kondigde de atleet zelf aan via Instagram.  De 32-jarige atleet hoopt er de ‘magie van Valencia’ te herbeleven, nadat hij er in 2018 zijn PR op de halve marathon vestigde.

Na het exploot van Bashir Abdi afgelopen zondag in Rotterdam wordt het de komende maanden ook uitkijken naar andere marathontoppers van eigen bodem. Koen Naert heeft zijn plannen zelf aangekondigd. Naert, de Europese kampioen van 2018, trekt begin december naar Valencia. In die Spaanse stad legde Naert eerder dat jaar beslag op de 22ste stek op het WK halve marathon. De 32-jarige atleet wil er binnen ruim een maand een toptijd neerzetten.

Voor Naert wordt Valencia zijn 11de marathon. Het PR van de derde performer aller tijden in ons land bedraagt sinds 2019 2u07:39. Wil hij één plaatsje opschuiven op die ranking, dan moet hij minstens 19 seconden sneller lopen dan het voormalige BR van Vincent Rousseau. De West-Vlaming zal overigens niet de enige landgenoot aan de start zijn in Spanje, aangezien onder meer Thomas De Bock en Dorian Boulvin alvast hun deelname bevestigden. Naert werkt momenteel een stage af in Kenia in functie van zijn marathon. Na een geslaagde voorbereiding op de Olympische Spelen gaf hij al aan met veel plezier terug te keren naar het Afrikaanse land.