Belgisch veldloopkampioen John Heymans zal de komende maanden niet aan de start van wedstrijden verschijnen. Heymans liep recent een stressfractuur op aan het kuitbeen en moet daardoor zeker een kruis maken over de CrossCup-manches van Mol en Roeselare. De 23-jarige atleet van DCLA mist daardoor ook een mogelijke deelname aan het EK veldlopen. 

John Heymans leek na een degelijke beurt op de CrossCup Relays in Berlare klaar om komende winter te schitteren in het veld én indoor. Een blessure gooit echter roet in het eten van de Belgische kampioen in het veld. Een botscan bracht namelijk een stressfractuur aan het rechterkuitbeen aan het licht. Heymans kreeg in juni af te rekenen met dezelfde blessure, maar dan aan zijn linkerkuitbeen. Voor de atleet van DCLA komt het nieuws bijzonder ongelegen, aangezien hij na zijn grote doorbraak eerder dit jaar hoopte om komende winter te bevestigen.

Heymans won begin 2021 het BK 3.000m indoor en verzekerde zich zo van een ticket naar het EK indoor. Een goede week later was hij ook de beste op het BK veldlopen na een prangend duel met Dieter Kersten. Door die knalprestaties droomde de 23-jarige atleet al luidop van een deelname aan het EK veldlopen in Dublin en een mogelijk ticket naar het WK indoor in Belgrado. Dat laatste doel hoeft hij nog niet geheel te schrappen, aangezien het WK pas gepland staat in de tweede week van maart.

“Ik had grote dromen met al even grote ambities aan gekoppeld. Tegenslagen maken deel uit van het leven, maar dit is een heel bittere pil. Ik schrijf deze woorden met tranen in mijn ogen. Het gaat niet om hoe vaak je valt, maar wel om hoe vaak je opnieuw recht kan staan, ook al kan dat cliché klinken”, schrijft de atleet op Instagram.