De limieten voor het EK in Berlijn hebt u vorige week al kunnen bekijken, die van het WK halve marathon had u nog tegoed. Deze week heeft de KBAB ook deze limieten vrijgegeven. Bij de mannen komt dit neer op een tijd van 1u02:20, bij de vrouwen staat dit op 1u11:41.

Het WK halve marathon wordt dit jaar op 24 maart in het Spaanse Valencia gehouden. Dit kan dus een perfect in het schema passen van de marathonlopers die op het EK in Berlijn willen knallen (7-12 augustus). Tot op heden is er nog geen offiële sluitingsdatum bekend, wél tellen de prestaties vanaf 1 januari 2017. Dat wil zeggen dat Bashir Abdi met zijn prestatie van in Lille, waar hij in september 1u01:50 liep, al geplaatst is voor het WK halve marathon. Koen Naert maakt een grote kans om eveneens geselecteerd te worden. Hij voldeed al aan het minimum van de marathon voor het EK in Berlijn en zal geselecteerd worden voor Valencia indien er minder dan vijf atleten de minima voor de halve marathon realiseren.

De selectiecriteria kan je hier terugvinden.