Na Liefde Schoemaker heeft ook Annelies Nijssen zich geplaatst voor de halve finales op het EK voor junioren. In de eerste van vier reeksen op de 800m finishte de atlete op de derde plaats in een degelijke 2’07″02. Nijssen is zo rechtstreeks zeker van haar plaatsje in de halve finales van morgen. Op basis van haar PR moet de atlete van ATLA morgen kans maken op een ticket naar de finale. 

Annelies Nijssen heeft zich verzekerd van de halve finales van de 800m op het EK voor junioren in Tallinn. Nijssen verscheen aan de start van de eerste van vier reeksen op de dubbele baanronde. De atlete van ATLA positioneerde zich goed en was niet weg te slaan uit de top vier. In de laatste rechte lijn won ze nog een plaats om zo als derde in 2’07″02 rechtstreeks zeker te zijn van de finale. Indien Nijssen als vierde of vijfde was gefinisht, dan had ze via de verliezende tijden ook naar de halve finales gemogen.

“Het viel op zich wel mee op vlak van stress. In mijn voorbereiding heb ik zoveel mogelijk rust proberen nemen om hier fris te zijn. Vooraf dacht ik dat het een tactische race zou worden, maar dat was niet het geval. Ik zat af en toe wat ingesloten, maar was altijd klaar om te reageren indien nodig. Nu ga ik proberen zo goed mogelijk te rusten, te eten en te recupereren om morgen sterk te zijn. Ik hoop op het beste. Natuurlijk is het doel om een finale te lopen, maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. We zien wel”, aldus de debutante op internationaal niveau.