Liefde Schoemaker heeft zich zonder al te grote problemen geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK voor junioren. Schoemaker was de eerste Belgische atlete die in actie kwam in Tallinn. In de vierde en laatste reeks op de baanronde ging de Belgische recordhoudster in zaal snel van start. Schoemaker legde beslag op de derde stek in een tijd van 54″88. Vanavond mikte ze op een finaleplaats.

Ons land is goed begonnen aan het EK voor junioren in Tallinn. Liefde Schoemaker heeft zich namelijk geplaatst voor de halve finales op de 400m. Schoemaker, die op papier kans moet maken op de finale, ging van start in de vierde en laatste reeks op de baanronde. Bij een temperatuur van 32 graden besloot Schoemaker snel uit de startblokken te knallen. Die snelle start speelde haar in de laatste rechte lijn parten, aangezien ze terugviel van de eerste naar de derde stek. Die derde plaats en een bijhorende 54″88 volstond echter om rechtstreeks zeker te zijn van de halve finales later vandaag. Schoemaker was goed voor de 14de tijd van alle atletes in de reeksen.

“Het is enorm warm en daardoor ben ik denk ik wat te snel vertrokken. Ik wilde vervolgens ontspannen proberen lopen, maar om erbij te zijn moest ik toch even doorduwen. Het was geen topwedstrijd, maar ik ben erbij. In de halve finales wil ik even snel starten, maar een meer ontspannen gevoel hebben. In tegenstelling tot in de reeksen ga ik in de laatste rechte lijn wél alles geven. Ik zou namelijk teleurgesteld zijn als ik niet in de finale beland”, vertelde ze na afloop.