Zita Goossens heeft zich in Oordegem verzekerd van het EK voor beloften in Tallinn. Goossens, die afgelopen weekend de EK-limiet van 1m84 in het hoogspringen tot op één centimeter benaderde tijdens de Europabeker in Cluj-Napoca, wipte in het Putbosstadion over 1m86. De atlete van DEIN scherpt zo haar PR aan met twee centimeter en is drie dagen voor de deadline zeker van haar ticket naar Estland.

De Belgische beloften kunnen zich nog tot en met zondag verzekeren van het EK in Tallinn, dat op 8 juni van start gaat. Onze delegatie voor het EK voor atleten onder 23 jaar is al talrijk, maar ook met de deadline in zicht komen er nog limieten uit de bus. Dat bewees Zita Goossens op de vierde micromeeting van het jaar in Oordegem. De atlete van DEIN sprong namelijk in haar tweede poging over de EK-limiet van 1m84, een evenaring van haar twee jaar oud PR.

Vervolgens ging de lat naar 1m86, de hoogte waarop het tijdens de Europabeker in Cluj-Napoca nog nipt fout liep afgelopen weekend. In Oordegem kende Goossens meer geluk, aangezien ze in haar eerste poging naar een nieuw PR sprong. Daarna werd de lat op 1m88 gelegd, maar dat bleek een fractie te hoog gegrepen. Al kan de belofte komend weekend op het BK AC in het gezelschap van onder meer Nafi ThiamClaire Orcel en Merel Maes zonder twijfel in de buurt van die 1m88 komen. In totaal zijn al 18 individuele beloften zeker van een ticket naar Tallinn. Daarnaast zijn ook al de aflossingsteams op de 4x100m en 4x400m bij de vrouwen zeker van deelname aan dat EK.

“Ik had supergoede benen gisteren en had er heel veel zin in, want mijn prestatie op de Europabeker had me echt een boost gegeven. Op training ging het al enkele weken goed en ik ben blij dat ik het nu ook heb kunnen tonen tijdens een wedstrijd. Na een moeizame winter met een zware blessure heeft het wel even geduurd tegen dat ik weer in vorm zat, maar met hulp van trainers Stefaan en Veronique is het toch net op tijd in de juiste plooi gevallen. Hopelijk kan ik er nog wat meer uithalen op het BK of het EK”, aldus Goossens na haar EK-limiet.