De jaarlijkse veldloop van atletiekclub Deinze werd gisteren weer een groot succes. In het provinciaal domein De Brielmeersen verzamelden liefst 1.560 atleten, maar net minder dan het recordjaar 2012 toen 1.579 aankomsten werden genoteerd.

Hoofdrolspelers in deze 21ste editie waren naast de organisatoren, Zenobie Vangansbeke en Ward Van Der Kelen. Vangansbeke snelde van bij de start naar de leiding bij de senioren vrouwen en gaf die niet meer af. In de laatste ronde drukte de ACME-atlete nog wat op het gaspedaal om de overwinning veilig te stellen. Een tiental seconden na de winnares eindigde Elke Godden als tweede, met Anneleen Vande Riviere stond er ook een atlete van thuisclub AC Deinze op het podium.

Podium senioren mannen met Ward Van Der Kelen helemaal bovenaan. – Foto: Gaby De Vos

Bij de heren stond er geen maat op Ward Van Der Kelen. Na een overwinning in Opwijk stond hij in Deinze voor de tweede maal dit seizoen op het hoogste schavotje. “Lander Van Droogenbroeck legde van bij het begin een hoog tempo op”, doet Van Der Kelen zijn verhaal. “Bij het ingaan van de laatste ronde voelde Benoit Goethals dat zijn moment gekomen was en zette hij de aanval in. Ik reageerde op zijn tempoversnelling en hierbij moest Lander lossen. De laatste halve ronde plaatste ikzelf mijn versnelling en hierop had Goethals dan weer geen reactie meer.” De atleet van AC Break hield tot aan de finish zijn tweede plek vast, Van Droogenbroeck vervolledigde het podium. “Het seizoen kon niet beter beginnen”, vervolgt Ward Van Der Kelen. “Ik ben blij dat ik zo vroeg in het seizoen al dit niveau haal aangezien de kampioenschappen nog ver weg zijn. Het draait vlot in de wedstrijden. Op termijn ligt mijn toekomst wellicht op de halve marathon en wie weet werk ik in de toekomst wel toe richting de marathon. Mijn trainingsmakker Lander Tijtgat bewijst alleszins dat je lang jong kan blijven, dus ik kan er nog zeker mee wachten tot na mijn studies.”

De volledige uitslagen van deze 21ste editie vindt u hier.