Ben Broeders was gisteren op de Diamond League in Monaco goed voor een tweede plaats met 5m70. De Belgische recordhouder wil pieken naar begin september, maar liet gisteren al bijzonder mooie dingen zien op 5m80. De atleet van DCLA gelooft dat hij de komende weken zijn eigen BR kan aanscherpen en hoopt dat op de AG Memorial Van Damme te verwezenlijken. 

Ben Broeders heeft zijn debuut in de Diamond League zeker niet gemist. De Belgische recordhouder was in de stadstaat goed voor een sprong over 5m70, één centimeter onder zijn seizoensbeste. De lat ging vervolgens naar 5m80, wat een verbetering van zijn BR met vier centimeter zou betekenen. De 25-jarige atleet opteerde voor een straffere stok en kwam gevaarlijk dicht in de buurt van een nieuw BR. Dankzij het feit dat Broeders in zijn eerste poging over 5m70 vloog, was hij goed voor de tweede stek in Monaco na zijn kompaan Armand ‘Mondo’ Duplantis.

“Ik ben een gelukkige mens vanavond. Die 5m80 had mooi geweest en zat er ook in. Het is kwestie van wat fine te tunen en dan komt het eruit, zo simpel is het. Ik had een goed gevoel en behaal hier een mooie plaats na Mondo die zes meter springt, dan hoef ik niet te klagen”, aldus Broeders. Bekijk hieronder een interview met de polsstokspringer.