Thomas Van der Plaetsen zal op 26 en 27 september een tienkamp afwerken in zijn Deinze. Het wordt de enige meerkamp voor de voormalige Europese kampioen, die als eerste landgenoot op eigen bodem de kaap van 8.000 punten wil ronden.

Thomas Van der Plaetsen ontving vandaag in Deinze de pers om het over zijn zomerplannen te hebben. De 29-jarige meerkamper deelde onder meer mee dat hij eind september op zijn thuispiste in de stad een tienkamp zal betwisten. Hij hoopt er voor een primeur te zorgen door als eerste Belg ooit 8.000 punten te behalen op Belgisch grondgebied.

“Het motiveert om voor het eerst een tienkamp af te werken op mijn piste hier in Deinze. Het lijkt mogelijk om 8.000 punten te halen, zeker als het op technisch vlak klopt. De piste ligt op een steenworp van mijn woonst, waardoor rust geen probleem zal vormen. Dat tekort aan rust ervaar ik maar al te vaak bij buitenlandse wedstrijden. Het is ook een ideale gelegenheid om te zien waar ik sta”, aldus de atleet van DEIN.

Van der Plaetsen was dankzij zijn plaats op de wereldranking zo goed als zeker van de Olympische Spelen in Tokio. Het uitstel van die Spelen kwam in eerste instantie hard aan. “Het was geen sinecure in de beginfase, aangezien ik me sterk voelde en zo goed als zeker een ticket naar Japan op zak had. Qua trainingsarbeid heb ik door een fractie minder te doen een veel frisser gevoel nu. Dankzij het uitblijven van wedstrijden ontstond meer tijd om te experimenteren en dat werpt zijn vruchten af op de werpnummers.”

De wedstrijdplanning van Van der Plaetsen is voorlopig eerder summier. Op het BK AC kiest hij volgend weekend in principe voor het discuswerpen en de hoge horden, al staat dat nog niet volledig vast. De meerkamper deelde eerder al mee dat hij minstens tot in 2022 aan topsport wil doen. Hij krijgt de komende jaren blijvende steun van Versele-Laga, een in Deinze gevestigd bedrijf dat zich specialiseert in dierenvoeding. “Het zijn onzekere tijden voor sporters, maar nu kan ik er zeker nog even tegenaan. Het doet ook deugd dat het geloof in mijn sportief verhaal aanwezig blijft. Zelf geloof ik dat er nog een aantal topjaren voor de deur staan”, besloot Van der Plaetsen.