Het BK AC op 15 en 16 augustus kan plaatsvinden. Het Brusselse stadsbestuur heeft het licht op groen gezet nadat er grondig overlegd gepleegd werd tussen de VAL, LBFA en betrokken instanties. Het wordt echter wel een BK zonder toeschouwers. Daarnaast wordt het ook veruit het langste BK van de afgelopen jaren, met twee dagen van om en bij de tien uur.

De kogel is door de kerk: er komt een BK AC. Belgische atleten kunnen dus opgelucht ademhalen, al zal het Koning Boudewijnstadion akelig leeg ogen op 15 en 16 augustus. Toeschouwers worden namelijk niet toegelaten. Alleen de deelnemende atleten, een reeks trainers, juryleden, medewerkers en de pers zullen aanwezig zijn in het stadion. Trainers moeten zich vooraf registeren om toegang te krijgen tot het stadion. Tussen de verschillende disciplines wordt voldoende tijd voorzien zodat atleten het stadion kunnen verlaten om zo plaats te maken voor een volgende groep atleten.

Naast het klassieke BK AC staat het BK meerkamp ook gepland op hetzelfde weekend in het Koning Boudewijnstadion. Noor Vidts en Hanne Maudens zijn de grootste namen in de zevenkamp. Niels Pittomvils maakt normaliter zijn opwachting in de tienkamp. Een livestream van het BK AC komt er vanwege het lange programma niet, al bekijkt de KBAB momenteel de opties om met een alternatief te komen. Zowel op zaterdag, als op zondag mag iedereen relatief vroeg uit de veren. Het programma op zaterdag loopt van 9u45 tot 19u15. Zondag start het BK nog iets vroeger om 9u30 en wordt het einde verwacht rond 19u35. Het BK hamerslingeren staat zoals gewoonlijk niet in het Koning Boudewijnstadion gepland. De specialisten met de hamer mogen hun geluk beproeven in Kessel-Lo, waar een beperkt aantal toeschouwers welkom is. Inschrijven voor het BK kan nog tot en met 10 augustus.

Het uurrooster kan u hier raadplegen.