De kalender van de Wanda Diamond League is nogmaals hertekend. Na de bekendmaking van de alternatieve kalender midden mei moeten nu alsnog twee organisaties zich terugtrekken. Het gaat in dit geval om de meetings van Gateshead en Shanghai, die gepland stonden op respectievelijk 12 en 19 september.

Het coronavirus gooide eerder al de hele Diamond League-kalender overhoop. Nadat de organisatoren midden mei een nieuwe kalender bekendmaakten, volgde in juni al een domper door de annulatie van de meetings in Eugene en Parijs. Vandaag volgt echter nog een dubbele annulatie met Gateshead en Shanghai, die zouden plaatsvinden op 12 en 19 september.

Voor Gateshead werd gisteren beslist om de meeting te schrappen. British Athletics deelde het nieuws mee in samenspraak met de lokale autoriteiten. “De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de benodigde werken aan het stadion in Gateshead niet zijn kunnen doorgaan zoals voorzien. Daarnaast blijft het in coronatijden moeilijk om de veiligheid van de atleten ten volle te garanderen. We zullen onze uiterste best doen om er volgend jaar opnieuw te staan”, klinkt het.

Vandaag volgde ook de annulatie van Shanghai, aangezien de Chinese overheid besliste om alle internationale sportevenementen van 2020 af te gelasten. De blijvende coronacrisis betekent ook dat de kalender van de Wanda Diamond League nog steeds aangepast kan worden. Van een Diamond Race is dit jaar geen sprake. Het seizoen trekt zich op 14 augustus op gang in Monaco met wat nu al de grootste afspraak van een bijzondere zomer moet worden. Onder meer Karsten Warholm, Armand Duplantis, Katerina Johnson-Thompson en Joshua Cheptegei maken hun opwachting in de dwergstaat. Vervolgens strijkt het circuit neer in Stockholm, Lausanne, Brussel, Rome en Doha.