Hordeloopster Hanne Claes moet binnenkort onder het mes door aanhoudende enkelklachten. De 28-jarige Belgian Cheetah is al maanden op de sukkel met die enkel en zal daarvoor een kijkoperatie ondergaan. Dat meldt de atlete zelf op haar Instagram-account.

Hanne Claes is al een tijdje op de sukkel met haar enkel. Begin juni deelde de atlete nog mee dat ze met vocht in haar enkel zat. De oorzaak was toen nog niet gekend. Ondertussen is er echter meer duidelijkheid gekomen, waardoor een operatie de enige oplossing lijkt. “Blijkbaar heb ik een ballerina-blessure opgelopen, waardoor er snel een kijkoperatie volgt. Het is moeilijk om te aanvaarden dat ik opnieuw een operatie moet ondergaan aangezien het beangstigend is, maar ik geloof dat het de beste keuze is”, aldus de atlete.

Claes blijft positief, zeker met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar, waar de atlete al zeker is van haar deelname aan de 400m horden en 4x400m met de Belgian Cheetahs. “Het positieve is echter dat de timing relatief ‘goed’ is, waardoor ik nog een jaar heb om me voor te bereiden op de Spelen. Deze sport heeft me al vaak op de proef gesteld, maar ik ben bereid om die uitdaging aan te gaan. De inspanningen zullen het meer dan waard zijn als ik volgend jaar aan de start verschijn in Tokio. Ik ben de mensen in mijn omgeving enorm dankbaar voor hun talrijke inspanningen in deze moeilijke tijden”, besluit de tweede performer aller tijden op de lage horden in ons land.

Onze redactie wenst Hanne een spoedig herstel toe.

https://www.instagram.com/p/CCDWqfmHrfj/