Ook de Diamond League-meeting van Lausanne, die voorzien was op 20 augustus, is geannuleerd. Dat heeft de organisatie van de wedstrijd zelf bekendgemaakt. De beslissing volgt nadat de Zwitserse overheid nieuwe coronamaatregelen aankondigde. Grote evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers zijn er tot 31 augustus verboden.

De organisatie van de Diamond League in het Zwitserse Lausanne is nu de mogelijkheden aan het bekijken om een alternatieve competitie te voorzien. Eerder al werden de Diamond League-meetings van Shanghai, China, Doha, Stockholm, Napels, Rabat, Eugene en Parijs afgelast. De optie om deze meetings later op het seizoen te laten doorgaan bleef open, maar voorlopig is er nog geen nieuws over eventuele nieuwe datums. Voor de meeting van Oslo is er op 11 juni een alternatief met de Impossible Games.

De Diamond League van Londen op 4 juli is de eerste ‘normale’ meeting die op de kalender volgt. Al lijkt het weinig waarschijnlijk dat die er zomaar komt. British Athletics gaf aan dat er weinig interesse is voor een alternatief zoals dat in Oslo. De Diamond League-meetings van Londen, Monaco (10 juli), Gateshead (16 augustus), Brussel (4 september) en Zürich (11 september) zijn de enige die voorlopig nog overeind blijven op de kalender. Woensdag was Cédric Van Branteghem, de meeting director van de Memorial Van Damme, nog hoopvol over de meeting in ons land.

Op de Diamond League van Lausanne was er vorig jaar een glansrol weggelegd voor Noah Lyles en Timothy Cheruiyot. Lyles snelde naar 19″50 op de 200m, goed voor de achtste prestatie aller tijden. Cheruiyot noteerde een snedige 3’28″77.