Voorlopig heerst er nog veel onduidelijkheid over hoe de komende maanden er zullen uitzien op vlak van wedstrijdatletiek. Op 4 september staat de hoogmis van de Belgische atletiek gepland, met de 44ste Memorial Van Damme. Meeting director Cédric Van Branteghem is alvast hoopvol over zijn Memorial en had het in een gesprek met Sporza over het feit dat er heel wat toffe concepten op de tafel liggen met het oog op 4 september.

Voorlopig zijn alle wedstrijden in eigen land afgelast tot 1 juni. Die termijn wordt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort verlengd door de federaties. De maand september is echter nog veraf en dat weet ook Cédric Van Branteghem, de meeting director van de Memorial Van Damme en voormalige Belgische recordhouder op de baanronde. Van Branteghem is hoopvol over de Memorial op 4 september en kan alvast bevestigen dat er zeker en vast geen afgelasting volgt.

“Onze bedoeling is zeker om te organiseren, met allerhande scenario’s in het achterhoofd. We staan uiteraard in dagelijks contact met virologen en overheidsinstanties, maar zijn absoluut van plan om de Memorial te laten doorgaan. Alleen de manier waarop is een vraagteken. Wordt het met of zonder publiek en worden het alleen Belgische, of Europese atleten? Het is te vroeg om op die vragen antwoorden te geven”, aldus de meeting director bij Sporza.

Van Branteghem haalde alvast aan dat er een aantal concepten op tafel liggen om een attractieve, coronavriendelijke wedstrijd te organiseren. “De bedoeling is er om iets heel tof van te maken. Er liggen heel wat concepten op tafel, al zal de komende weken en maanden duidelijk worden wat kan en niet kan. Daarin is het voornaamste dat we een veilig event organiseren, zowel voor het publiek en de atleten, als voor onze medewerkers. Voor meer concrete uitspraken is het voorlopig te vroeg”, voegde hij toe.

Massa-evenementen mogen in ons land in principe vanaf 31 augustus opnieuw plaatsvinden, al is het voorlopig een raadsel onder welke omstandigheden. Of de Memorial zich ook aan de disciplines van de Diamond League zal moeten houden, is maar zeer de vraag, aangezien alle meetings van het regelmatigheidscircuit tot en met juni zijn uitgesteld of afgelast.