Valt het doek ook voor het EK in Parijs anno 2020 door de huidige coronacrisis? Dat is de vraag die morgen (donderdag) waarschijnlijk beantwoord wordt. Er staat namelijk een belangrijke vergadering gepland met alle betrokken partijen, waarin beslist wordt over de toekomst van het kampioenschap in 2020 of 2021. Dat meldt de Franse krant L’Équipe.

Naar alle waarschijnlijkheid volgt er morgen duidelijkheid of het EK in Parijs al dan niet kan plaatsvinden komende zomer. Het kampioenschap, dat nog altijd voorzien is van 25 tot en met 30 augustus in het Stade Charléty, dreigt dan toch te sneuvelen door de coronacrisis, die in Frankrijk aan meer dan 20.000 mensen het leven heeft gekost.

Zowel de Franse Federatie FFA, als het lokale organisatiecomité en de ministers van Sport en Binnenlandse zaken nemen deel aan het topoverleg. European Athletics had eerder al gemeld dat er eind deze maand, of begin mei uitsluitsel zou volgen na een grondig onderzoek. De Fransen nemen dus nu zelf het heft in handen, waardoor de beslissing morgen of later deze week lijkt te volgen. Een uitstel met één jaar, waarin Parijs zoals gepland na de Spelen in Tokio volgt, lijkt het te gaan halen van pakweg een datum voor de Spelen door onder meer het EK voetbal.

“Natuurlijk willen we graag organiseren, maar dan moeten de omstandigheden het toelaten. Is dat niet het geval, dan zullen we moeten nadenken over uitstel. Ik hoop dat we snel met nieuws kunnen komen om de atleten duidelijkheid te verschaffen. Sportief hopen we op het behoud van de huidige datum, maar dan moet de gezondheid van iedereen gevrijwaard kunnen worden”, vertelt FFA-voorzitter André Giraud aan de Franse krant L’Équipe.