Ook Belgian Cheetah Hanne Claes heeft gereageerd op het afgelaste EK in Parijs. Claes werd op het EK in Berlijn van 2018 tot twee keer toe vierde, zowel individueel op de lage horden, als in teamverband met de Belgian Cheetahs op de 4x400m. Ondanks dat de 28-jarige atlete het nieuws enigszins zag aankomen, blijft het een bittere pil. Ook haar collega-Cheetah Camille Laus reageerde op het nieuws.

“Zoals jullie weten is het EK afgelast en is er dus geen uitstel naar volgend jaar. Het is droevig nieuws, ondanks dat het ergens te verwachten was. Het blijft echter een grote teleurstelling. Uiteraard hoop ik dat er eind deze zomer nog wedstrijden in eigen land volgen”, vertelt Claes via haar Instagram-account.

“Voorlopig moeten we geduldig en positief in het leven blijven staan. Blijf vooral trainen en houd je taai. Op die manier zullen we klaar zijn voor volgend jaar met het oog op de Olympische Spelen in Tokio”, vervolgt de atlete. Claes is dankzij haar BK-finale van vorig jaar, waarin ze met 55″36 onder de olympische limiet dook, al zeker van Tokio. Ook met de Belgian Cheetahs mag de atlete zich opmaken voor de Spelen. De afgelopen weken trainde Claes voornamelijk alternatief om haar pijnlijke enkel niet te veel te belasten. Dat euvel lijkt intussen van de baan, aangezien de tweede performer aller tijden op de lage horden in ons land opnieuw aan het lopen is.

Laus: “Nieuwe zaken testen op training”

Ook de kapitein van de Cheetahs en trainingspartner van Claes, Camille Laus, reageerde via Instagram op het afgelaste EK. “Jammergenoeg zal ik deze zomer ons land niet kunnen vertegenwoordigen. Maar zoals Winston Churchill ooit zei ‘een optimist ziet in elke moeilijkheid ook een kans’. Daarom ga ik van de hudige tijd gebruik maken om nieuwe zaken te testen op training, mijn zwaktes te versterken en vooral plezier te bleven aan onze sport. Be safe”, aldus Laus.

Camille Laus – Foto: Erik van Leeuwen