De mythische internationale meerkamp in het Oostenrijkse Götzis van eind mei gaat in 2020 niet door. Dat deelde de organisatie van de Hypomeeting zelf mee. Het meerkampweekend stond gepland op 30 en 31 mei. Er wordt niet naar een latere datum dit jaar gezocht.

“Met veel pijn in ons hart moeten we meedelen dat de 46ste editie van de Hypomeeting niet kan doorgaan vanwege de dreiging van het coronavirus”, klinkt het. “De gezondheid van atleten, het publiek en onze 400 vrijwilligers en vele partners komt op de eerste plaats. We kunnen door de huidige situatie niet garanderen dat er eind mei wel plaats is voor onze wedstrijd. Daarom is een afgelasting de enige juiste beslissing. Sport is heel belangrijk, maar we moeten inzien dat er vandaag andere zaken spelen die belangrijker zijn”, verklaart de organisatie van de Hypomeeting.

De 46ste editie van het meerkampweekend schuift dus op naar mei volgend jaar. Nafi Thiam zette in 2017 haar fabelachtige 7.013 punten neer in het Oostenrijkse Alpendorp.