Hanne Maudens en Niels Pittomvils zijn de eerste dag van de Hypomeeting in Götzis heelhuids doorgekomen. Hun persoonlijke records benaderen wordt lastig, maar geen van beide atleten had dan ook verwacht nu al in topvorm te zijn. Maudens wil later pas pieken, Pittomvils maakt zijn comeback na een lange revalidatie. Volg hier hun tweede dag met live-updates en de scoreprojectie onderaan.

19u30: Niels Pittomvils sluit af met een 1.500 meter in 4’39″28. Hij totaliseert zo 7.510 punten, ruim 541 punten onder zijn persoonlijk record. Wij onthouden vooral dat hij terug is en heelhuids een tienkamp heeft vervolledigt. Damian Warner is de beste met een knappe 8.711 punten.

17u10: In het polsstokspringen en speerwerpen is nog eens goed te zien dat Pittomvils zijn beste vorm nog niet te pakken heeft en bovendien nog niet over zijn volle zelfvertrouwen beschikt. Met 4m80 in het polsstokspringen blijft hij 50 centimeter onder zijn persoonlijk record, met 47m39 in het speerwerpen een kleine veertien meter.

17u00: Het speerwerpen loopt niet goed bij Maudens. Ze moet vrede nemen met 37m83, een kleine vijf meter onder haar persoonlijk record. De afsluitende 800 meter is wel opnieuw goed. Met 2’11″26 benadert ze haar persoonlijk record tot op enkele honderdsten. De Oost-Vlaamse totaliseert 6.082 punten, 170 minder dan haar persoonlijk record. Voor de WK-limiet van 6.300 punten schiet ze tekort,  maar Maudens gaat wel héél ruim boven de limiet voor het EK U23. Katarina Johnson-Thompson totaliseert een persoonlijk record van 6.813 punten.

12u50: Hanne Maudens begint uitstekend aan haar tweede dag. Met 6m39 wordt ze knap tweede, en meer nog: ze doet beter dan in haar beste zevenkamp ooit. Haar achterstand op schema PB bedraagt 108 punten. Is er nog iets mogelijk? Wie weet! Maudens schuift ondertussen ook op naar de twaalfde plaats.

12u40: Discuswerpen verloopt ietsje minder bij Pittomvils, maar in de trend van zijn hele tienkamp is ook nu weer verre van dramatisch. De Limburger liet één zware steek vallen in het verspringen, maar acteert voor de rest op een degelijk niveau, zeker als je in rekening brengt dat hij uit een zware revalidatie komt. Hij is nu 23e.

11u00: Niels Pittomvils begint opnieuw degelijk aan zijn tweede dag. Met 14″85 op de 110 meter horden blijft hij slechts acht honderdsten boven de tijd uit zijn beste tienkamp ooit. Hij bevindt zich nu op een schema om rond de 7.800 punten uit te komen, en staat 25e. De Canadees Damian Warner blijft indruk maken en heeft nu al 5.618 punten.