Hanne Maudens verbaasde zondag door de Hypomeeting in Götzis af te sluiten op een zesde plaats. Ze totaliseerde 6.252 punten, Nafi Thiam is de enige landgenote die ooit beter deed. Maudens reageerde uitgelaten.

“Het voelt heel speciaal, volgens mij vooral omdat ik voorbij Tia Hellebaut ga op de ranglijsten”, zei de Oost-Vlaamse met een brede glimlach. “Ik haal hier toch al een serieus niveau. Voor de 800 meter ben ik beginnen rekenen, en toen zag dat ik een PR wel ging lukken. Zonder te rekenen, wist ik eigenlijk na dag één al dat ik wel op een mooi totaal zou uitkomen. In die 800 meter kwamen we iets sneller door dan ik verwacht had, waardoor het op het einde nog sterven werd.”

De meeste indruk maakte Maudens misschien nog bij het verspringen, maar dat was niet zozeer uit de uitslag af te lezen. Ze deed twee geweldige sprongen, maar haar aanloop kwam niet helemaal uit. “Heel jammer inderdaad. Mijn gevoel was supergoed daar, maar mijn twee beste sprongen waren een keer van ver voor de plank en een keer van net over de lat. Het is een van de redenen waarom ik denk dat ik er op het EK in Berlijn nog een schepje bovenop kan doen.”