Hanne Maudens en Niels Pittomvils verdedigen dit jaar de Belgische eer op de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. Maudens was vorig jaar zesde, afwachten of ze dat nog eens kan herhalen. Pittomvils staat voor zijn comeback nadat hij vorig jaar – uitgerekend in Götzis – een zware blessure opliep. Bij ons volg je alles op de voet via live-updates, onderaan deze pagina kan u met scoreprojecties volgen op welk schema onze landgenoten zich bevinden.

19u45: Ook Pittomvils zorgt voor een prima einde van zijn eerste dag en klokt 49″97 op de 400 meter, sneller dan in zijn beste tienkamp ooit. Het brengt hem na vijf onderdelen op de 26e plaats met 162 punten achterstand op zijn persoonlijk record. Damian Warner is leider met een indrukwekkend totaal van 4.596 punten.

17u55: Hanne Maudens presteert uitstekend op de 200 meter! Ze wint haar reeks in 24.11 en loopt opnieuw in op schema PB. Ze sluit de eerste dag af met 118 punten achterstand op haar eigen recordschema en is nu negentiende. Katarina Johnson-Thompson gaat ruim aan de leiding.

17u50: Niels Pittomvils presteert zeer degelijk in het hoogspringen. Hij wipt over 1m94, in zijn beste tienkamp ooit ging hij over 2m00. Na vier onderdelen is onze landgenoot 27e.

17u00: Hanne Maudens laat twee ongeldige worpen noteren in het kogelstoten en dus moet ze bij de derde op veilig spelen. Ze stoot 12m32, net geen volle meter onder haar persoonlijk record. Een stevige klap, waardoor ze nu 134 punten achterstand heeft op schema PR. Ook de WK-limiet lijkt gaan vliegen, maar Maudens had op voorhand al aangegeven dat het erg lastig zou worden om die in haar huidige vorm op zak te steken. In het klassement blijft onze landgenote 22e.

15u50: De Canadees Damian Warner is fenomenaal aan zijn tienkamp begonnen, lees even mee: 10″12 (!) op de 100 meter, 7m67 in het verspringen en 15m34 in het kogelstoten.

15u45: Niels Pittomvils doet het uitstekend in het kogelstoten. Bij zijn tweede beurt komt hij tot 13m66, nog een eindje onder zijn persoonlijk record maar wel beter dan tijdens zijn beste tienkamp ooit. Hij nadert zo terug tot op 116 punten van het schema voor zijn persoonlijk record.

15u30: We waren zelf even een rondje gaan lopen, met excuses voor de vertraging die deze live-blog daardoor opliep. Hanne Maudens is in het hoogspringen over 1m74 gegaan. Zes centimeter minder dan vorig jaar, maar zeker niet dramatisch. Haar achterstand op schema PB bedraagt nu 70 punten. De winst ging in het hoogspringen bij de vrouwen naar de Britse Katarina Johnson-Thompson met 1m95. De Britse gaat ook aan de leiding in het klassement, Maudens schuift op naar de 22e plaats. Niels Pittomvils komt in de verspringbak waar hij vorig jaar zijn hele seizoen in rook zag opgaan tot een bescheiden 6m82. Na die zware blessure is topvorm er nog niet, en dat mag niet onlogisch heten.

12u15: Niels Pittomvils opent zijn tienkamp met 11″30 op de 100 meter, goed voor een derde plaats in de eerste reeks. In het verleden liep hij tijdens een tienkamp al 11″15 en dus loopt hij 32 punten achterstand op, maar Pittomvils is pas aan zijn comeback bezig na een jaar afwezigheid. Heelhuids de finish halen zou dus al een overwinning op zich zijn.

12u10: Na één onderdeel is Maudens 26e op 34 deelneemsters. De Amerikaanse Kendell Williams gaat aan de leiding na haar 12″84 op de horden.

11u20: Zo is het leuk om te beginnen! Hanne Maudens opent meteen met een persoonlijk record op de horden: 13″97. Het is eigenlijk nog veel te vroeg om te beginnen rekenen, maar ze ligt toch maar mooi 5 punten voor op schema PR.

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.