De NN Marathon Rotterdam van 5 april moet net zoals vele grote marathons wijken door de maatregelen die genomen worden in verband met het coronavirus. Dat meldt Golazo Nederland, de organisator van de marathon. De organisatie gaat wel op zoek naar een andere datum voor het evenement.

Eerder deze week raakte al bekend dat er geen Keniaanse atleten zouden van start gaan, omdat Kenia voorlopig geen landgenoten naar Europa laat vertrekken uit vrees voor de verspreiding. Vorig jaar was Koen Naert goed voor een stevige 2u07:39 in de Nederlandse havenstad. Vooral voor de Nederlandse marathonwereld is het een grote klap, aangezien onder meer Abdi NageeyeMichel Butter en Khalid Choukoud er aan de start zouden verschijnen. Langs Belgische zijde hadden Florent Caelen en Dame Tasama (die weliswaar op de sukkel was) hun zinnen op de marathon gezet.

Gisteren werd de marathon van Wenen (19 april) geschrapt, net zoals eerder al de marathons van Rome en Hamburg. De marathon van Parijs is uitgesteld naar 18 oktober. Voor de Boston en London Marathon op respectievelijk 20 en 26 april wordt bekeken om alleen met elites te starten, of volledig af te gelasten of uit te stellen.