Bashir Abdi zal lang niet de enige Belgische topper zijn die op 16 april aan de start van de NN Marathon Rotterdam verschijnt. Koen Naert heeft namelijk zijn komst naar de Nederlandse havenstad bevestigd. De voormalige Europese marathonkampioen liep in 2019 zijn PR van 2u07:39 in Rotterdam. Naert kondigde zijn deelname zelf aan via Instagram. 

“En daar is Naert!”, begint het Instagram-bericht van voormalig Europees marathonkampioen Koen Naert. De derde snelste Belg ooit op de marathon keert op 16 april terug naar Rotterdam om zijn PR van 2u07:39 aan te vallen. “Ik heb mooie herinneringen aan de NN Rotterdam Marathon. Het is tijd om nieuwe herinneringen te maken in 2023. Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik opnieuw aan de start verschijn van #demooiste in Rotterdam”, gaat Naert verder via sociale media.

Op 16 april kijkt onze landgenoot recht in de ogen van landgenoot Bashir Abdi. Abdi was in 2021 goed voor het Europees record in Rotterdam. De bronzen medaillewinnaar van het meest recente WK is ook de houder van het parcoursrecord in de Nederlandse havenstad. Wil Naert de tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden veroveren, dan moet hij onder de 2u07:20 van Vincent Rousseau duiken.