De marathonkalender in Nederland is opnieuw grondig door elkaar geschud vanwege de blijvende dreiging door het coronavirus. Zowel de marathon van Eindhoven op 11 oktober, als de van 5 april naar 25 oktober uitgestelde marathon van Rotterdam verdwijnen in 2020 van de kalender.

De grote najaarsmarathons bij onze noorderburen vallen als vliegen door de blijvende dreiging van het coronavirus. De marathons van Eindhoven en Rotterdam moeten door de aanhouden coronacrisis wijken. In Eindhoven was het normaal gezien op 11 oktober verzamelen geblazen. Havenstad Rotterdam moest op 25 oktober het schouwspel worden voor de uitgestelde 40ste editie, die oorspronkelijk op 5 april gepland stond.

De overheidsrichtlijnen in Nederland laten het niet toe om beide evenementen te organiseren zoals voorzien. Daarnaast willen de organisatoren de veiligheid van alle betrokkenen vrijwaren. “Het besluit valt ons zwaar en is enorm zuur voor iedereen die zich had verheugd op de jubileumeditie, maar gezondheid staat boven alles. We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een app voor een virtueel alternatief, waarbij de beleving van de NN Marathon Rotterdam wordt nagebootst”, klinkt het bij de organisatie van Rotterdam.

Volgend jaar staat de jubileumeditie van Rotterdam gepland op 10 en 11 april. In het geval van de marathon van Amsterdam, die moet plaatsvinden op 18 oktober, is er nog geen sprake van een nieuwe datum of een uitstel naar volgend jaar.

https://twitter.com/MarathonRdam/status/1285182962565369856