Het Vlaams kampioenschap veldlopen zal vanaf volgend jaar plaatsvinden in Diest en dus niet langer in Rotselaar. De Plas van Rotselaar deed al jaren dienst als locatie voor het KVV en de bijhorende CrossCup-manche, maar het is tijd voor vernieuwing.

Het was ROBA-vertegenwoordiger Paul Van den Bergh die op het slotgala van de Structabo CrossCup een bijzondere aankondiging had. Van den Bergh deelde namelijk mee dat er volgend jaar geen Vlaams kampioenschap veldlopen plaatsvindt in Rotselaar, maar wel in Diest. Ook de CrossCup en het BK voor atleten met een handicap verhuizen mee naar de stad. Op 14 februari 2021 worden de crossers verwacht in het Provinciedomein Halve Maan.

De organisatie blijft weliswaar in handen van ROBA. De afgelopen editie van het Vlaams kampioenschap veldlopen werd geteisterd door stormweer. Toch was er geen, of weinig hinder voor de atleten en organisatie. De eerste CrossCup-manche in Rotselaar werd georganiseerd in 2014 als vervanger van de manche in Hulshout. Volgend jaar doet de organisatie dus de stad Diest, ook in Vlaams-Brabant maar op de grens tussen het Hageland en de Kempen, aan.