De kogel is door de kerk: het BK veldlopen en dus ook de slotmanche van de Structabo CrossCup vindt op zondag 1 maart plaats. Dat is nu ook definitief zeker, aangezien er de afgelopen dagen grondig overleg gepleegd is tussen de betrokken partijen in de organisatie van het BK veldlopen in het Park van Laken. Dat park werd zaterdagavond afgesloten uit vrees voor het stormweer.

Vrijdag maakte de organisatie van de Structabo CrossCup bekend dat het BK veldlopen met één week zou verplaatst worden door het aangekondigde stormweer. De organisatie had de afgelasting zelf niet in handen, aangezien de dienst Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besloot om alle parken te sluiten. Het Park van Laken doet dienst als locatie van de slotmanche van de CrossCup. Het was dus onmogelijk om afgelopen zondag te organiseren. Daardoor werd de datum van het BK met één week verlegd. Tot vandaag was er echter nog onzekerheid of het zaterdag 29 februari of zondag 1 maart zou worden.

Nu is de kogel door de kerk: het wordt zondag 1 maart. Het uurrooster dat voorzien was op 23 februari wordt integraal overgenomen.