De storm Ciara gooide geen roet in het eten van de veldlopers op de Structabo CrossCup in Rotselaar, tevens het Vlaams kampioenschap in het veld. De winderige omstandigheden maakten er een heroïsche dag van, met winnaars en verliezers. De prominenten laten we hieronder kort aan het woord.

Kate Holt (winnares)

“Ik heb mijn lessen getrokken uit mijn deelname van vorig jaar. Ik merkte dat de Belgen allemaal snel van start gingen. Zelf heb ik voor een eigen tempo geopteerd. Ik ben ten allen tijden blijven geloven in mijn kansen op de overwinning. Het was echter pas bij het ingaan van de laatste ronde dat ik effectief voelde dat de kloof verkleinde. Ik ben Hanne dan nog relatief vlot gepasseerd. Het parcours hier in Rotselaar ligt me duidelijk wel”

Hanne Verbruggen – Foto : Golazo

Hanne Verbruggen (tweede plaats, eerste Belg)

“Het had leuker geweest om te winnen, maar met een tweede plaats moet ik tevreden zijn. De wind maakte het vandaag extra moeilijk, zeker na mijn snelle start. De achtervolgers hadden het voordeel dat ze in groep hebben kunnen jagen. Nu wil ik voluit toeleven naar het BK en vervolgens mikken op een snelle marathon in Wenen. Een paar jaar geleden had ik iemand zot verklaard als die persoon me had gezegd dat ik kans zou maken op de eindzege in de CrossCup”

Lahsene Bouchikhi (winnaar)

“Het is een mooie overwinning én ook een revanche na mijn mindere dag in Hannuit. Ik mag zeker tevreden zijn. Ik droom van een podium op het BK, maar dan moet alles natuurlijk meezitten. Mijn studies in de Verenigde Staten de voorbije jaren hebben ervoor gezorgd dat ik in de luwte heb geleefd als atleet bij het volk. Nu verandert dat stilaan. Ik ben benieuwd naar de strijd tussen Isaac Kimeli en mijn broer op het BK. Ik denk dat Soufiane beter in vorm zal zijn dan de voorbije manches”

Lahsene Bouchikhi met Kersten en de Brit Adam Hickey – Foto: Golazo

Dieter Kersten (derde, tweede Belg)

“Ik had stiekem op een overwinning gehoopt, want het valt niet vaak voor dat zowel Isaac en Soufiane niet aan de start verschijnen. Vandaag was Lahsene duidelijk de betere en ik beschikte niet over de benen van Hannuit. Ik ben dicht kunnen komen, maar heb het gat nooit volledig dicht gekregen. Als ik vandaag had gewonnen, dan was een eindzege mogelijk in de CrossCup, maar een tweede of derde stek in het klassement

Tim Van de Velde (zevende, eerste belofte)

 “Ik ben helemaal uitgewaaid. Heb het voordeel gehad om met Michael en Steven op pad te kunnen tot de voorlaatste ronde. Daarna viel ik alleen, wat met die wind bijzonder zwaar was. Sinds de cross in Soest zit mijn vorm in stijgende lijn. Al het werk begint te renderen. Ik geniet volop van mijn sport en weet van mezelf dat als ik mijn ding kan doen er veel mogelijk is. Ik mik volop op die zevende titel op rij in het veld”

Tim Van de Velde – Foto: Golazo