De Structabo CrossCup Brussel, tevens het BK veldlopen, van komende zondag wordt uitgesteld. Dat is het logische gevolg van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – eerder vannamiddag – om alle parken tussen zaterdag- en zondagavond te sluiten uit vrees voor het aangekondigde stormweer. Het parcours van het BK loopt volledig door het Park van Laken.

Het programma van nu zaterdag (Brussels kampioenschap Scholenveldloop, het CrossCup Kampioenschap korte cross Masters en het BK veldlopen Masters) wordt wel afgewerkt zoals gepland. De organisatie doet er alles aan om het zondagprogramma naar het eerstvolgende weekend te verplaatsen en dus op zaterdag 29 februari of zondag 1 maart te laten plaatsvinden. De definitieve bevestiging daarvan volgt zodra alle betrokken diensten en instanties hun zegen hebben kunnen geven.

(later meer)