Soufiane Bouchikhi kon tijdens de Structabo CrossCup in Brussel zijn Belgische titel in het veld relatief eenvoudig verlengen. De Belgische kampioen maakte er een lange solo van en was enigszins verrast met dat wedstrijdverloop. Het was misschien wel de laatste nationale veldlooptitel voor Bouchikhi aangezien hij na de Olympische Spelen zijn vizier op de marathon zal richten.

Soufiane Bouchikhi had zijn aanpak richting het zomerseizoen en de voorbereiding op een eerste marathon al grotendeels uitgestippeld. Het coronavirus zou zijn plannen echter wel eens flink kunnen dwarsbomen aangezien de atleet sterk twijfelt of de Olympische Spelen wel zullen doorgaan. Het virus zou daardoor zijn marathonvoorbereiding wel eens in een stroomversnelling kunnen brengen. Bouchikhi zag zondag Bashir Abdi nog een fenomenale marathon lopen, wat hem alleen maar meer doet geloven in zijn eigen kunnen op de weg. De RFCL-atleet had lovende woorden voor Abdi, maar ook voor Koen Naert kwam ter sprake. Bekijk het uitgebreide interview met de immer ambitieuze atleet hierboven.