Nafi Thiam heeft in haar eigen nieuwsbrief al een tipje van haar competitiesluier gelicht. Onze olympische kampioene laat namelijk weten dat ze op 7 juni deelneemt aan de Prefontaine Classic in het Amerikaanse Eugene, waar in 2021 het WK wordt georganiseerd. Zondag neemt Thiam deel aan het Frans kampioenschap in zaal, waar ze aan de start komt van het verspringen.

“Mijn eerste wedstrijden van het olympische jaar zijn achter de rug. Ik ben erg tevreden met de twee vlotte races op de hoge horden op het BK in zaal. Het doet me al uitkijken naar de volgende doelen. Tijdens mijn trainingen zijn er geen problemen opgedoken en aangezien ik mijn diploma op zak heb, kan ik volledig focussen op mijn sport. Zondag sta ik aan de start van het verspringen op het Frans kampioenschap in zaal in Lievin, dus hopelijk zie ik jullie er aangezien het meteen ook mijn laatste indoorwedstrijd van 2020 is”, aldus Thiam in haar nieuwsbrief.

Vervolgens komt de meerkampster op de proppen met nieuws heet van de naald, aangezien ze in juni voor het eerst op Amerikaanse bodem zal te bewonderen zijn. “Dit jaar zal ik voor het eerst geen zevenkamp afwerken voor ik aan de start verschijn van een groot kampioenschap. Dat is een ingrijpende verandering in vergelijking met mijn klassieke patroon. 2O19 was een lang, zwaar jaar en de Spelen zullen er sneller zijn dan we denken. Daarom heb ik een paar wedstrijden nodig van wereldklasse om mijn benen te testen”, vervolgt de olympische kampioene.

Nafi Thiam – Foto: AG Memorial Van Damme

“Ik ben enorm verheugd om jullie mee te delen dat ik voor het eerst zal deelnemen aan een wedstrijd op Amerikaanse bodem, namelijk de Nike Prefontaine Classic op 7 juni. Ik reis naar de andere kant van de wereld voor deze competitie en kijk er al enorm naar uit om het tegen de beste hoogspringsters in de wereld op te nemen”, besluit Thiam.

Het is geen toeval dat de 24-jarige atlete voor Eugene kiest, aangezien het hoofdkwartier van haar kledingsponsor Nike gelegen in de Amerikaanse staat Oregon. Eugene maakt uiteraard deel uit van die staat. Thiam zal er in actie komen in een gloednieuwe atletiektempel, aangezien het oude Hayward Field plaatsruimt voor een nieuw stadion met het oog op het WK in 2021.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.