De kogel is door de kerk: er komt dan toch een BK veldlopen op 28 februari. De eerste veldloop op nationaal niveau van het winterseizoen wordt weliswaar een kleinschalig open BK met een korte en lange cross voor mannen en vrouwen. In elke wedstrijd zijn om en bij de 40 deelnemers welkom. Dat meldt de CrossCup. Over de manches in Mol en Roeselare in de maand maart is nog geen nieuws.

Het lijkt een eeuwigheid geduurd te hebben, maar er staat wel degelijk een veldloop op de kalender op 28 februari. Het BK veldlopen en tevens ook de eerste manche van de CrossCup zal namelijk onder strike veiligheidsmaatregelen plaatsvinden op 28 februari. De beslissing volgt er na marathononderhandelingen tussen de CrossCup en het Brusselse schepenbestuur. Een compromis tussen beide partijen bestaat uit vier wedstrijden, met een korte en lange cross voor mannen en vrouwen. In elke wedstrijd zullen telkens ongeveer 40 atleten van start mogen gaan.

Wie aan de start mag verschijnen, wordt bepaald op basis van objectieve criteria. Het gaat in dit geval om atleten die de afgelopen jaren sterk presteerden op nationale kampioenschappen én om de atleten die onder contract liggen bij de CrossCup. Bovendien wordt het een open BK, waardoor buitenlandse toppers eveneens welkom zijn. Alle atleten en aanwezigen op het BK moeten op de dag van de wedstrijd ook een coronasneltest ondergaan om toegang te krijgen tot het Park van Laken. Toeschouwers zijn in de huidige omstandigheden logischerwijs niet welkom.

Het BK veldlopen zal live te volgen zijn op 28 februari vanaf 13u45 op Sporza en La Deux.