De honger van Hanne Maudens is na haar bronzen medaille op de EK-beloftezevenkamp in Zweden nog niet gestild. Ook het WK in Doha staat al lange tijd hoog op haar prioriteitenlijstje, en ze mikt er voluit op een persoonlijk record. Dat vertelde ze bij de VAL.

“Ik verwacht er veel van.” Hanne Maudens/VS windt er geen doekjes om. Ze trekt met ambitie naar Doha. “Momenteel ben ik aan het afbouwen en voel ik de vorm komen. Mijn persoonlijk record verbeteren is het voornaamste doel. Als dat lukt, verwacht ik dat ik automatisch behoorlijk hoog zal eindigen.” Op het WK in Londen in 2017 zouden haar 6.252 punten een elfde plaats hebben opgeleverd.

Voor veel atleten was het de laatste weken nog spannend of ze nu al dan niet naar Qatar mochten afreizen, maar Hanne twijfelde nooit aan haar kansen. “Na het EK voor beloften heb ik de ranglijst bekeken en was ik zeker dat ik erbij zou zijn in Doha.” Het wordt niet haar eerste WK. Ook in 2017 maakte ze de combinatie EK beloften/WK seniores, met een 23e plaats in Londen als resultaat

“De situatie is anders dan twee jaar geleden. Toen voelde ik totaal niet aankomen dat ik na het EK U23 nog het WK zou mogen doen, en was ik op vakantie toen ik de vraag kreeg. Dit seizoen was Doha een hoofddoel.”

In vijf disciplines heeft de bronzenmedaillewinnares van het EK voor beloften veel vertrouwen, twee proeven gaan iets moeilijker. “Mijn mindere disciplines zijn momenteel hoogspringen en speerwerpen, dat weet ik heel goed. Ik heb er de laatste tijd nog hard op gewerkt, hopelijk met succes. Bij hoogspringen heb ik heel veel moeten aanpassen en daarom moet ik dit seizoen wat als een overgangsjaar zien. Ik sprong te veel op kracht en daarmee haalde ik wel 1m80, maar veel hoger zat er op die manier niet in.”

Speciaal aan de zevenkamp in Doha is dat er geen ochtendsessies zijn, en ‘s avonds alle disciplines vlak achter elkaar volgen. “Het schrikt me niet af”, zegt Hanne. “Ik denk dat ik dat kan, omdat ik ook op die manier train: lange sessies waarin meerdere disciplines aan bod komen. Voor mij verwacht ik niet dat het rare uurschema een nadeel is.”

De zevenkamp staat op woensdag en donderdag geprogrammeerd, Hanne reisde vandaag nog niet mee af met de meerderheid van de Belgische delegatie. “Ik vertrek pas zaterdag. Omdat er airco is in het stadion zal ik niet veel tijd nodig hebben om aan de warmte aan te passen, dus dan blijf ik liever wat langer thuis. Daar kan ik in vertrouwde omgeving trainen en vooral eten.”