Een week na het BK voor alle categorieën stond het nationaal kampioenschap aflossingen op het menu. Dat de atleten nog aan het teren zijn op die vorm werd wel bewezen op de piste van Olse AC. De vrouwen van RCG gingen er zowaar met een nieuw Belgisch record aan de haal. Ook de junioren van ACW liepen zich op die manier in de kijker.

Al vroeg op de middag was het bijna prijs voor de club uit het Gentse. Cloë Van der Meulen, Kiné Gaye, Sarah Rutjens en slotloopster Imke Vervaet wonnen de eerste reeks in 1’38″66, terwijl het Belgisch record op naam van CABW staat met een chrono van 1’37″61. In 1993 liepen N.Chevalier, Valerie Denis, Françoise Dethier en Sylvia Dethier naar deze besttijd. In de finale werd de ploeg van RCG nog gewijzigd, mét succes. Laures Bauwens nam de plaats van Van der Meulen in, terwijl Justine Goossens Rutjes verving. Het viertal snelde naar de overwinning in een nieuw nationaal record van 1’35″97.

Sarah Rutjens – Foto: Jasper Jacobs

Voor de 4x100m konden we bijna hetzelfde verschaal opschrijven. Daar strandde RCG op 55 honderdsten van het Belgisch record, dat in 2001 met VAC werd neergezet door onder anderen Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert. Cloë Van der Meulen, Sarah Rutjens, Imke Vervaet en Laures Bauwens wonnen wel in 46″39. De junioren van ACW werden in die finale tweede in 47″19. Daarmee doen ze twee honderdsten van het Belgische record van KAAG dat in 2014 op de tabellen werd gezet. Onder meer Sarah Missinne en Nenah De Coninck zien hun record verdwijnen door het viertal Jienity De Kler, Lotte De Foer, Lotte Van Der Vreken en slotloopster Lieselotte Van Laere.

Bij de mannen kroonde AC Lyra zich Belgisch kampioen op de 4x200m dankzij een straffe 1’25″49. In een spannende wedstrijd werden RESC en OLSE respectievelijk tweede en derde. AC Lyra won met onder andere Michael Somers en Jochem Vermeulen de 4x1500m in 16’03″35, KAAG trok met Aaron Botterman dan weer aan het langste eind op de 4x800m met een tijd van 7’40″60. Op de 4x100m tenslotte ging de overwinning zowel bij de cadetten jongens als bij de scholieren jongens naar KAAG. Beide ploegen kwamen heel dicht bij een Belgisch record.

Alle uitslagen kan u hier terugvinden.