De eerste proef van de AG Memorial Van Damme is achter de rug. De Nieuw-Zeelander Tomas Walsh won de Diamond League-finale in het kogelstoten bij de mannen met een worp van 22m30.

Ideaal waren de temperaturen niet om te kogelstoten, maar een zacht zonnetje en het uitzicht van het vernieuwde Brouckèreplein in Brussel maakten het er allemaal iets aangenamer op. Al bij zijn eerste worp toonde wereldkampioen Walsh wie de beste was en zette meteen 22m30 neer. Daarna ging hij nog twee keer voorbij de 22 meter. De Nieuw-Zeelander is duidelijk klaar om in Doha zijn titel te verdedigen.

De Braziliaan Darlan Romani was tweede met 22m15, de Amerikaanse olympische kampioen Ryan Crouser derde met 22m08. Drie heren boven de 22 meter, en dat bij frisse temperaturen, een mooie opener van de grote finale van de Diamond League. Hieronder kan u een reactie bekijken van Walsh.