Robin Hendrix was gisteren de beste op de 3.000m tijdens de ‘Gouden 1500’ in Vilvoorde. Hendrix dook net zoals John Heymans en Thomas Vanoppen onder acht minuten en zette met 7’54″69 een nieuw officieel PR neer op die afstand. In Luik verscheen Ismael Debjani aan de start van een 800m. Het werd een geslaagde doorgedreven test voor de Belgische recordhouder op de 1500m met het oog op de AG Memorial Van Damme van komende vrijdag. De Micromeeting van KRCG werd dan weer geplaagd door hevige windstoten.

In het Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde stond gisteren de ‘Gouden 1500’ gepland. Het was echter niet de 1500m die voor vuurwerk zorgde, maar wel de 3.000m ondanks de verre van ideale omstandigheden. Met namen als Robin HendrixTim Van de VeldeThomas VanoppenDorian Boulvin en John Heymans aan de start beloofde het een mooie wedstrijd te worden. De heren stelden dan ook niet teleur. Na het wegvallen van de haas nam Boulvin het initiatief, maar het was zijn trainingsmakker Hendrix die in de slotfase logischerwijs het verschil maakte. Hendrix haalde het in de slotronde van Heymans en Vanoppen in een PR van 7’54″69. Eerder dit jaar had de atleet van OEH al officieus 7″50 geklokt. Zondag opteert de atleet voor een 5.000m op de KBC Nacht in Heusden-Zolder.

De chrono’s van de nummers twee en drie, met respectievelijk 7’57″25 en 7″58″52 waren bijzonder grote happen uit de PR’s van Heymans en Vanoppen. Beide atleten verkeren duidelijk in goede vorm en zullen maar wat graag die vorm komende winter verzilveren in het veld. Boulvin en Van de Velde finishten als vierde en vijfde met 8’05″54 en 8’08″75. Philip Milanov was voor eigen club goed voor 61m99 bij zijn eerste poging. Vervolgens ging de Belgische recordhouder in het discuswerpen vier keer in de fout om zich in de laatste poging niet te verbeteren.

Debjani met doorgedreven test in Luik

Ismael Debjani verscheen in Luik aan de start van een dubbele baanronde om zich te testen met het oog op de 1500m op de AG Memorial Van Damme van komende vrijdag. Debjani deed het, opnieuw in klassiek Belgisch meer, meer dan degelijk op z’n eentje. De atleet van CABW was namelijk goed voor 1’48″34, waarmee hij het nodige vertrouwen tankte richting vrijdag. De Belgische recordhouder op de 1500m neemt het dan op tegen onder meer de broers Jakob en Filip Ingebrigtsen, maar ook tegen landgenoot Isaac Kimeli.

Wind dwarsboomt sprinters in Gentbrugge

In Gentbrugge stond de Micromeeting van KRCG gepland. Ook hier waren de weergoden de boosdoener. Vooral meerkampers lieten zich er opmerken. Thomas Van der Plaetsen benaderde zijn PR in het kogelstoten met een worp van 14m10. Op het Polsstokgala in Leuven was de tienkamper één dag eerder goed voor een knappe 5m41 én enkele nipte pogingen op 5m51. Noor Vidts liep op de hoge horden naar een degelijke 13″69. De atlete van VAC moest enkele weken geleden nog verstek geven voor het BK meerkamp. In het kogelstoten was Hanne Maudens goed voor 13m25. Vervolgens opteerde de Belgische kampioene in de zevenkamp ook voor de 200m, waar ze met 24″26 de beste was. Bij de mannen haalde Julien Watrin het op die halve baanronde in 21″55, al sprak de atleet van DAMP vooral over de windmuur waartegen hij het moest opnemen. Gaylord Kuba Di-Vita was de beste op de 100m in 10″57, al blies de wind te fel in het voordeel (+2.9m/s) van de atleet van CABW.