Denis Hanjoul liep zijn afscheidsrace op het BK AC. De hordeloper werd vandaag voor de vijfde keer tweede op het BK. De 12de performer aller tijden op de 110m horden kon daar absoluut mee leven, aangezien hij de afgelopen weken nog sukkelde met hamstringproblemen. Op zijn 28ste wuift hij onze sport uit, al benadrukt de hordeloper dat hij nog altijd op wedstrijden zal te vinden zijn.

Na afloop van zijn allerlaatste wedstrijd kreeg Hanjoul het toch een beetje moeilijk, logisch ook aangezien hij 22 jaar atletiek achter de rug heeft. Hanjoul, die in het verleden goed was voor 13″73 en een deelname aan de Universiade, heeft voor zichzelf er alles uitgehaald. Bovendien blijft hij sportief actief, aangezien hij deel uitmaakt van het bobsleeproject bij de mannen.

“Ik heb nooit uitgeblonken bij de jeugd, op uitzondering van een selectie voor een EK junioren. Dat was echter geen roemrijke ervaring. Ik mag heel tevreden zijn met wat ik de afgelopen jaren heb bereikt. Ik sta nog altijd 12de aller tijden en daar kan ik absoluut mee leven”, klonk het bij de licht geëmotioneerde hordeloper.

Een babbel met de goedlachse atleet kan u hierboven bekijken.