Ismael Debjani heeft ei zo na de WK-limiet gelopen op de ISTAF-meeting in Berlijn. Hij werd er zesde in 3’36″26, terwijl voor Doha 3’36″00 wordt gevraagd. Vrijdag heeft de Belgische recordhouder op die afstand nog een laatste kans om zich te kwalificeren.

Ismael Debjani heeft deze zomer nog niet veel potten gebroken, daar zat een liesblessure voor iets tussen. Afgelopen woensdag maakte hij zijn comeback op een 1000m in Ninove. Hij werd daar gehaasd naar een chrono van 2’20″98, geen onaardige tijd na een paar maanden afwezigheid.

Deze zondag liep hij in Berlijn zijn eerste volledige 1500m van deze zomer. Dat er een tijd van 3’36″26 uit de bus zou vallen hadden velen wellicht niet gedacht. De WK-limiet (3’36″00) ligt voor hem zomaar binnen handbereik nu. Vrijdag krijgt hij op de Memorial Van Damme nog een allerlaatste kans om zich te plaatsen voor Doha. Na vandaag zal hij alvast met 100 procent beseffen dat het mogelijk is. “Ik ben tevreden met dit resultaat, vrijdag ga ik alles geven op de Memorial Van Damme. Ik hoop echt dat ik de WK-limiet nog kan lopen,” reageerde Debjani achteraf. De overwinning op de ISTAF-meeting in Berlijn ging naar de Amerikaan Joshua Thompson met 3’35″01.