Op 6 september staat de 43ste AG Memorial Van Damme gepland. De finale van de Diamond League behoort tot de grootste meetings ter wereld en wil die status behouden. Meeting director Cédric Van Branteghem deed na afloop van de eerste persconferentie alvast een korte vooruitblik.

“Zoals altijd zal de Memorial absolute top zijn. We kunnen rekenen op onze Belgische sterren Nafi Thiam, de broers Borlée en Jonathan Sacoor. Het wordt een bijzonder jaar met het late WK in Doha. De aanloop zal daardoor anders verlopen, maar ik verwacht vuurwerk op de piste. Ik denk echter niet dat grote atleten hun kans op de jackpot links laten liggen om puur op Doha te focussen”, vertelt de meeting director.

“Dankzij de wildcards kunnen we heel wat Belgen een kans geven, naast de extra wedstrijden die we voorzien. Onze bedoeling is toch om zoveel mogelijk Memorialrijpe Belgen aan de start te krijgen. Het kan voor hen ook een ultieme kans worden om de limiet voor Doha veilig te stellen”, aldus Van Branteghem.

Het volledige interview kan u hieronder bekijken.