Cédric Van Branteghem is door het BOIC aangesteld als nieuwe CEO. De voormalige specialist op de 400m neemt op die manier afscheid van zijn rol als meeting director van de Allianz Memorial Van Damme. “Als olympiër is het een hele eer om mijn kennis en energie ten dienste te mogen stellen van de Belgische olympische beweging”, luidt het in een persbericht.

Voormalig atleet Cédric Vanbrantegehem is door het BOIC aangesteld als de nieuwe CEO. De 42-jarige Gentenaar volgt Philippe Vander Putten op als CEO bij het Belgisch Olympisch Comité en Interfederaal Comité. Die aanstelling betekent dat de ex-sprinter afstand doet van zijn functie als meeting director van de Allianz Memorial Van Damme. “Als je één keer aan de Olympische Spelen deelneemt, mag je jezelf voor altijd olympiër noemen. Zo voelt het ook bij Golazo. Ik wil Bob Verbeeck, Wilfried Meert en alle collega’s van Golazo enorm hard bedanken voor de zeer fijne samenwerking de afgelopen jaren. Ik zal de prachtige missie van Golazo blijven uitdragen en de drive van het bedrijf die ook in mijn opvoeding en in mijn sportcarrière zat, neem ik zeker mee”, aldus Van Brantegehem in een persbericht van Golazo.

“Als olympiër is het een hele eer om mijn kennis en energie ten dienste te mogen stellen van de Belgische olympische beweging. Als sports professional is het een prachtige uitdaging om Team Belgium verder te laten evolueren naar een moderne organisatie die ‘performance and excellence’ moet uitstralen.” Golazo gaat de komende maanden op zoek naar een vervanger voor Van Branteghem als meeting director van de enige Diamond League in de Lage Landen.