De IFAM Outdoor kan alvast uitpakken met een grote naam, aangezien niemand minder dan Dafne Schippers haar opwachting zal maken op 25 mei in Oordegem. De 26-jarige Nederlandse zal tijdens haar seizoensopener zowel de 100m als de 200m voor haar rekening nemen. Dat bevestigt De Telegraaf. Vorig jaar kwam de sprintbom uit Utrecht nog aan de start van de IFAM Indoor.

Binnen drie weken kan je dus de tweevoudige wereldkampioene op de 200m aan het werk zien in Oordegem. Schippers komt pas eind mei voor het eerst in actie, aangezien het een lang zomerseizoen wordt met het WK dat pas eind september aanvangt. Op het WK in Doha kan ze voor de derde keer op rij de 200m winnen.

Tijdens een ‘normaal’ zomerseizoen trekt Schippers traditiegetrouw naar de Diamond League in Doha voor haar seizoensopener, maar nu opteert ze dus voor ons land. De atlete keerde pas begin deze week terug van een vier weken lange stage in Florida. De komende weken traint Schippers in eigen land verder om op 25 mei voor het eerst te prikkelen in competitieverband. Op 9 juni wil ze voor het Nederlandse publiek knallen tijdens de FBK Games in Hengelo.

https://www.instagram.com/p/BwogfIkIOXK/?utm_source=ig_web_copy_link