12 aflossingsploegen op de 4x400m mogen zich opmaken voor het EK indoor in Glasgow van begin maart. Onder die 12 teams bevinden zich twee Belgische ploegen met de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs. De deelname aan het EK in zaal hebben beide teams te danken aan hun schitterende prestaties van afgelopen zomer.

De Belgian Tornados werden afgelopen zomer voor de tweede opeenvolgende keer Europees kampioen op de 4x400m. De voorbije edities van het EK indoor was het Belgische kwartet telkens goed voor een medaille met goud in 2015 en zilver in 2017. Wie er in Glasgow niet bij zal zijn, is Jonathan Borlée. Borlée meldde eerder deze week officieel af.

De Belgian Tornados in Berlijn – Foto: Jeroen De Meyer

Wie vorig jaar beweerde dat de Belgische aflossingsploeg een vierde plaats in de wacht zou slepen op het EK in Berlijn kon op weinig steun rekenen. Gelukkig liggen de kaarten anders geschud na een schitterend zomerseizoen van de Belgian Cheetahs, zowel als team, maar ook op individueel vlak voor alle atletes van het project. De Cheetahs komen in Glasgow voor het eerst aan de start van een EK in zaal.

Komend weekend begint het indoorseizoen voor het merendeel van de Cheetahs. Onder meer Camille Laus, Hanne Claes en Margo Van Puyvelde beginnen op de IFAM Indoor aan hun winterseizoen. Cynthia Bolingo kwam al twee keer in actie de voorbije weken.

De concurrenten van onze Belgen kan u hier terugvinden.